Blogg - BB Bank

Refinansiering- hva er det og hvorfor?

fredag mai 29, 2020

Refinansiering er enkelt sagt er det å erstatte flere små lån og kreditter med et nytt samlet lån. Hensikten med refinansiering er lavere totalkostnader enn det man hadde før og det å slippe å forholde seg til flere kreditorer samtidig. Dersom du i dag betjener flere små lån og kreditter kan det være mye å hente ved en refinansiering. 

Så hvorfor bør man refinansiere? 

Bedre rentebetingelser - mindre å betale

Det er ikke uvanlig at man tar opp noen små lån og kreditter i løpet av livet. Ofte blir disse tatt opp i forbindelse med ulike hendelser og milepæler, og som regel har de fleste ulike vilkår og betingelser. Enkelte av disse har gjerne høye rentekostnader som kan være vanskelig å bli kvitt. Refinansierer du disse får du et samlet lån med totalt sett lavere kostnader. Du har bare en rente å forholde deg til og dermed kan du spare mye penger. I tillegg unngår du også å betale på flere fakturagebyrer og lignende dersom dine lån og kreditter har det. Samlet sett kan det være mye å spare både på renter og gebyrer dersom du samler lånene i ett. 

Raskere nedbetaling

Dersom du går for refinansiering av dine lån vil det være en mindre totalsum å betale enn dersom du skulle hatt alle lånene separat. Fortsetter du å betale like mye i måneden som du gjør i dag hos alle dine kreditorer vil det samlede lånet nedbetales raskere. Det betyr at dess mindre du har å betale- dess fortere kan du nedbetale lånet ditt. 

Lån tilpasset din situasjon

Ser du at du har problemer med å betale ned dine lån og kreditter i tide? Ved refinansiering er tidsrammene noe annerledes enn ved et ordinært forbrukslån. Det er mulig å innvilge lenger løpetid på lånet til de som ønsker å refinansiere. På denne måten kan din hverdagsøkonomi bli romsligere, samtidig som du kun har en kreditor å forholde deg til. I tillegg kan du alltid innfri lånet helt eller delvis uten ekstra kostnad før nedbetalingsperioden er over. 

Færre å forholde seg til 

Mange mister oversikten når de har små lån og kreditter hos flere tilbydere. Hvor mye skulle man egentlig betale i mnd, hvor mye står igjen på lånet, og hvilken rente er det egentlig du har? Ved refinansiering innfrir du alle disse små lånene og kredittene og du får kun en bank å forholde deg til. Slik får du også en bedre oversikt over hva du faktisk skylder og betingelsene på lånet ditt. 

Vi i BB Bank har hjulpet mange med å spare tusenvis av kroner i året. Hos oss kan du refinansiere inntil kr. 400.000,- med en nominell rente fra 9,9%. Ønsker du et tilbud kan du helt uforpliktende sende inn en søknad om tilbud tilpasset deg her: https://www.bbf.no/sok-om-lan/.

Låneeksempel: kr. 65 000 o/5 år, eff. rente 14,86%, etabl.geb. kr. 990. totalt kr. 90 600. DIFFERENSIERT MÅNEDSPRIS Renten vil variere ut ifra en individuell kredittvurdering.

Nyttige tips til deg som skal pusse opp

fredag mai 15, 2020

Oppussing av boligen kan lønne seg på mange måter. Enten det er med et fremtidig boligsalg i tankene eller øke egen trivsel. Visste du at nordmenn bruker hele 94 milliarder kroner hvert år på oppussing av bolig og fritidseiendom?

Et oppussingsprosjekt kan i mange tilfeller være både tidkrevende og kostbart. Du har kanskje bestemt deg for hvilket rom du ønsker å pusse opp, og har et omtrentlig anslag på hva du trenger. Likevel er det mye planlegging som gjenstår. Vi har samlet noen råd, for å gjøre dette mest mulig effektivt både for deg og lommeboken.

  1. Planlegg oppussingen og lag et realistisk budsjett.

Mange starter før de helt vet hva de skal gjøre. Med gode planer kan det være mye å spare, og du slipper dyre bomkjøp. Tenk godt gjennom hvordan du ønsker at rommet skal bli, og innhent informasjon om materialer, farger, møbler, innredning og priser på varer og tjenester.

  1. Sammenlign leverandører og butikker. Det kan være mye å spare på å kjøpe eks. fliser ett sted, gulv ett sted og maling et annet sted. Ofte kjører butikkene kampanjer på ulike produktkategorier. Søk opp ulike butikker og se deres kampanjer før du handler inn det du trenger.
  2. Skaff deg en oversikt over hvor mye du trenger å låne. Kanskje har du allerede oppsparte midler til oppussingen og trenger bare å låne ett mindre beløp. Det er ikke nødvendig å ta opp mer lån enn nødvendig. Om du uansett ønsker å ha litt ekstra, kan du eventuelt betale kostnadsfritt tilbake overskytende beløp du likevel ikke trengte.
  3. Hent inn tilbud fra håndverkere. Det kan ofte lønne seg å benytte en god håndverker ved utføring av enkelte oppgaver. Har du papirer på utført arbeid kan også dette bidra til å øke verdien på boligen din. Enkelte ting har man heller ikke lov til å gjøre helt selv, som for eksempel å rehabilitere våtrom.

Trenger du hjelp med finansieringen av ditt prosjekt tilbyr vi i BB Bank lån opp til kr. 400.000,- uten sikkerhet, med inntil 5 års nedbetaling.

Lykke til med ditt oppussingsprosjekt!

Låneeksempel: kr. 65 000 o/5 år, eff. rente 14,86%, etabl.geb. kr. 990. totalt kr. 90 600.
DIFFERENSIERT MÅNEDSPRIS Renten vil variere ut i fra en individuell kredittvurdering.

Forbrukslån med medsøker

fredag mars 13, 2015

Det er ofte lettere å få godkjent en søknad om forbrukslån om man søker sammen med en medsøker. Dersom man for eksempel ikke oppfyller bankens minimumskrav til inntekt , alder osv., kan en medsøker være med på å styrke søknaden. En medsøker står solidarisk ansvarlig på lånet sammen med hovedsøker.

Det kan også være en fordel å ha med en medsøker på lånet dersom summen man har behov for å låne er høy i forhold til egen inntekt. En medsøker vil styrke lånet ved at både hoved- og medsøkers inntekt tas med i beregningen. På bakgrunn av dette kan man få innvilget et høyere beløp, og samtidig få bedre betingelser på lånet, som lavere rente osv.

En medsøker er en sikkerhet for banken, og kan på sett og vis sammenlignes med for eksempel å stille med pant i eiendom og løsøre. For hovedsøker er det å ha en medsøker på lånet ofte en stor fordel, det øker sjansen for å få innvilget et lån betraktelig. Man skal likevel velge medsøker med omhu, og det er viktig at medsøker også setter deg inn i retningslinjene og lånedokumentene grundig før signering. Vær obs på at en del banker kun godtar ektefelle, registrert partner eller samboer som medsøker, andre banker har ikke like strenge retningslinjer og kan også godkjenne andre familiemedlemmer eller venner.

Det innebærer risiko å være medsøker, en medsøker får automatisk ansvaret for lånet dersom hovedsøker skulle slutte å betale. Det er derfor viktig at dersom du har sagt ja til å være medsøker på et lån, må hovedsøker være en person du stoler på. Husk at dersom hovedsøker misligholder, er det du som må stille opp og betale.

Når man søker med en medsøker er det viktig at medsøker er innforstått med ansvaret og at du er helt sikker på at du greier å nedbetale lånet etter nedbetalingsplanen.

Dersom du skal søke om et forbrukslån og vil ha en medsøker, er det viktig at du velger en medsøker som vil bidra positivt på din søknad. Har for eksempel medsøker lav inntekt eller en betalingsanmerkning, vil ikke dette kunne hjelpe på søknaden din, da er det heller bedre å søke alene.