Snart på tide å bestille årets ferie?

fredag april 4, 2014

Sommeren er rett rund hjørnet og det begynner å bli tid for å planlegge årets ferie, men på denne tiden av året er det ikke alle som har så mye penger til overs. Feriepengene er ikke på konto enda, og kanskje fikk du baksmell på skatten? Dersom du ikke har vært så flink med å legge av litt penger til ferie resten av året er det ikke sikkert at budsjettet tåler en lang og luksuriøs sommerferie. Heldigvis er det slik at det er godt mulig å reise på ferie på budsjett. Nedenfor finner du noen tips til hvordan du kan reise på en skikkelig ferie – uten å betale for mye.

1. Restplasser
Det er fullt mulig å få en rimelig tur til utlandet dersom man planlegger en stund i forveien. Charterselskaper selger billige flybilletter og restplasser hele året – også i ferietider. Dersom man skal bestille restplasser er det noen ting du må huske på:

Følg med
Restplasser kan være svært billige, men de beste tilbudene går alltid først. Man vet aldri hvor lenge et tilbud blir liggende, eller om prisen stiger eller synker.

Vær fleksibel
Skal du få en billig reise så er det ikke alltid at du kan være så kresen når det kommer til avreise og reisemål. Med litt fleksibilitet kan reisen bli billigere. For eksempel så er det verdt å sjekke flere av de nærliggende flyplassene for å se om restplassene kan være billigere der i fra. Det som er viktig å huske på da er kostnaden ved å komme seg til denne flyplassen – dersom den er langt borte er det ikke sikkert at du sparer noe selv om flybillettene er billigere.

Billigere perioder
Selv om restplasser selges hele året, er det større sannsynlighet for å få en billig ferie utenom skoleferier og helligdager. Aller billigst er reisene rett etter de store feriene, samt i mai, andre halvdel av august og tidlig desember/januar.

Hvor mange er det som skal reise?
Restplasser har fått navnet sitt på grunn av at det er nettopp dette det er, det er de ledige billettene igjen på en tur. Sjansen er mye større for at det er et par ledige billetter igjen enn at det er ledige billetter til en hel gruppe.

Slå til
Når du finner et tilbud som er innenfor budsjettet og alle kriterier stemmer er det bare å slå til, tilbudene varer aldri lenge.

2. Sett opp din egen pakkereise
Charterferie er et lettvint valg, men kan fort bli dyrt. Et billigere alternativ til chartertur er å fikse alt selv. Bestill flybilletter direkte hos flyselskapet, dersom du er fleksibel på avreisetidspunkt og villig til å reise på de mer ugunstige tidene, kan du få rimeligere billetter.

Når du har bestemt deg for destinasjon kan du søke på internett etter leiligheter eller hus å leie. Dersom dere er mange som reiser sammen kan det ofte være billigere å leie et helt hus, enn flere små leiligheter.

Husk at siden dette ikke er en reise organisert av et reiseselskap må du ordne med alt selv, det er viktig å undersøke ting som hvordan du kan komme deg fra flyplassen til der hvor du skal bo. Er det best å leie en bil, ta toget, eller kanskje bussen? Undersøk dette på forhånd, slik at du ikke får uforutsette transportkostnader med en gang du lander.

3. Reisemål
Det er alltid dyrere å reise til typiske «turistområder», disse kan være lurt å unngå dersom du reiser på budsjett. Er du ute etter storbyferie er mange av landene i Baltikum billige. I både Polen, Estland og Latvia kan du få overnatting og mat svært billig. I alle disse landene finner du byer hvor du kan kombinere både shopping og strandliv for en billig penge. Det er også et poeng å prøve å legge reisen til et land der mat og drikke generelt er billig. Etter kostnadene med reise og boplass vil dette som oftest være den største utgiften.

Dersom du vil på sydenferie er det mange billigere alternativer til de mest populære og dyre turistmålene. I blant annet fastlands Spania og Kroatia kan du feriere for en rimelig penge.

4. Bruk kredittkort ved kjøp av reisen
Ett siste tips er å benytte deg av kredittkort når du bestiller reisen. Med de fleste kredittkort er det inkludert en gratis reise- og avbestillingsforsikring som er aktivert når minimum 50 % av reisen er betalt med kortet. På denne måten kan du fint takke nei når flyselskapet tilbyr deg en ekstra reiseforsikring, du er allerede dekket av en forsikring som ikke koster deg noe ekstra å ha.

God tur!