Betingelser for lån

Finner du ikke svar på spørsmålet ditt? Kontakt oss på 05115.

  • Du må være minimum 20 år.
  • Du må ha fast inntekt.
  • Ikke ha eller hatt inkassosaker/betalingsanmerkninger det siste året.

Du kan søke om forbrukslån inntil kr. 400.000.

På dagtid vil vi behandle søknaden din innen 2 timer fra du har søkt. Søker du på kveldstid vil du få svar neste arbeidsdag. Du vil da få svar på e-post, sms eller ved at vi ringer deg på telefonnummeret du oppgav i søknaden din.

Har du Bank-ID vil vi i de fleste tilfeller kunne utbetale lånet innen 24 timer. Dersom du ikke har dette vil det gå 3-5 virkedager avhengig av postgangen.

Ved opptak av et forbrukslån innenfor kr 300.000 behøver du i utgangspunktet ikke dette. Det er uansett alltid en fordel å søke sammen når man er gift, samboer eller lever i partnerskap. 

Nei, vanligvis behøver vi ikke å vite dette. Noen ganger kan likevel denne informasjonen positivt påvirke beslutningen og i enkelte tilfeller vil vi be om dette som tilleggsinformasjon. Oppgir du at låneformålet er refinansiering vil vi i tillegg ta oss av alt det praktiske i forbindelse med refinansieringen dersom du ønsker dette. Ønsker du å bruke ditt forbrukslån til refinansiering av gammel gjeld, kan du spare du mye penger hver måned. Renten er i de fleste tilfeller lavere en den du har på dine eksisterende lån og du slipper å betale termingebyr til mer enn en långiver. 

Du må betale på lånet én gang pr. måned med fast forfallsdato. Du kan velge mellom å opprette avtalegiro eller få faktura tilsendt i posten.

Du må betale på lånet én gang pr. måned med fast forfallsdato. Du kan velge mellom å opprette avtalegiro eller få faktura tilsendt i posten. Forfallsdatoen fastsetter du selv. De fleste av våre lånekunder setter samme forfallsdato på lånet som for lønningsdato.

Ja, det kan du, og det koster ikke noe ekstra. Ved førtidig tilbakebetaling vil dine totale lånekostnader også reduseres.

Renten på våre forbrukslån er variabel og kan endres med 6 ukers varsel iht. gjeldende bestemmelser.

Renten avhenger av størrelsen på lånet og en individuell kredittvurdering der vi blant annet henter inn kredittopplysninger fra et kredittopplysningsbyrå.

Den effektive renten avhenger av nominell rente, gebyrer og løpetid på lånet. Eksempler på effektiv rente kan du se under priser eller ved å bruke vår lånekalkulator på www.bbbank.no.

I tillegg til den nominelle renten kommer et etableringsgebyr, et månedlig fakturagebyr og et eventuelt tinglysningsgebyr i tilfeller med pant i fast eiendom eller bil.

Forutsatt at fradragsreglene ikke endres, kan 28% av rentekostnadene skrives av på skatten. Du får også fradrag for etableringsgebyret.

Skattemyndighetene får informasjon om utestående lån, renter og etableringsgebyr som du kan skrive av på skatten. Kontroller at beløpet som står på skattemeldingen din stemmer overens med årsoppgaven du får fra oss.

Dersom du får problemer med tilbakebetalingen av lånet må du kontakte oss så tidlig som mulig. Det er mye enklere å finne gode løsninger for begge parter dersom du tar kontakt med oss tidlig.